Imaginea întrebării

Întrebare 7760

La depășirea bicicliștilor în urcări prelungite, este recomandabil să mărești distanța laterală peste minimul stabilit prin normă?

  1. Da, deoarece, din cauza efortului, traiectoria lor poate fi oscilantă.
  2. Nu; de fapt, este recomandabil să reduci distanța laterală la minimul posibil.
  3. Da, dar numai pe drumuri cu mai mult de o bandă de circulație pentru fiecare sens de circulație.
Arată răspunsul și explicația

Răspuns corect: Da, deoarece, din cauza efortului, traiectoria lor poate fi oscilantă.

Da. La o urcare lungă, efortul îl face pe biciclist să se legene când pedalează, așa că este recomandat să-i lași o distanță mai mare decât minimul de 1,5 metri. Acest lucru este valabil atât pe drumurile cu o singură bandă de circulație pe sens, cât și pe cele cu mai multe, iar reducerea distanței sub 1,5 metri este interzisă.

Cuestiones de Seguridad Vial. Manual II · Cycle Highways / CHIPS: Width · Reglamento General de Circulación, artículo 85